četrtek, 14. november 2013

Degustacija v Opatiji

Za mano je še ena uspešna degustacija, tokrat izven meja naše državice. Včeraj popoldne sem se "pod okriljem" Riharda Baše predstavila v Opatiji, na tamkajšnjem srečanju diabetikov. Bilo je veliko zanimanja za dobrote, ki sva jih pripravila, in verjetno ni treba posebej poudarjati, da je skoraj vse skoraj takoj šlo - v številna usta :).
Sama sem za to priložnost pripravila slane polnozrnate krekerje in vegansko halvo na diabetični način. Ta halva se od tiste, ki jo delam ponavadi, razlikuje samo v tem, da ne vsebuje rjavega trsnega sladkorja, temveč je sladkana s kokosovim sladkorjem in agavinim sirupom. Nobeno od teh naravnih sladil, še zlasti kokosov sladkor, ne povzroča hitrih padcev in dvigov sladkorja v krvi, zato sta diabetikom povsem prijazni. 



"Diabetična" halva takoj po kuhanju - nadevana v model.



Slani krekerji iz polnozrnate moke s sezamom in himalajsko soljo.




Slani krekerji so se izkazali za totalen hit. Vsi, ki so jih poskusili, so bili navdušeni. Nekaj žensk različnih starosti kar ni moglo nehati in so večkrat prišle iskat še en kreker :). Ljudje so celo spraševali, kje se jih da kupiti!
Takole pa je izgledalo prizorišče degustacije:






Dobrote izvrstnega kuharja Riharda Baše ...



... in moje dobrote :).




S tamkajšnjimi članicami Rdečega Križa, ki je dogodek organiziral, smo se dogovorili, da se spet vidimo 12. decembra, ko bo v Opatiji nek dogodek v zvezi s čokolado. Ker sama delam tudi slednjo, sem se takoj javila, gospe so bile navdušene in pri priči je bilo dogovorjeno: 12. decembra se bo Sladostrastnica v Opatiji predstavila še drugič, tokrat s svojo čokolado ;).

2 komentarja: