nedelja, 10. november 2013

Predavanje o presnih sladicah v Jasenu

Včerajšnje predavanje v Jasenu je prav dobro uspelo. No, seveda bi lahko bilo še boljše, ampak glede na to, da je bilo to moje prvo predavanje/delavnica, je bilo super. Lahko bi bilo tudi veliko slabše ;).
Udeležencev je bilo osem, skupaj z mojim fantom Petjo in gostiteljem Rihardom deset. Predvidevala sem, da delavnica ne bo trajala veliko več kot eno uro, nazadnje pa se je raztegnila na dobri dve uri. Preden sva potem pomila vso posodo in vse pospravila, je bila ura več kot šest. Gospod Rihard, ki mi je prijazno odstopil svojo kuhinjo, mi je kot kuhar z dolgoletnimi izkušnjami - seveda mnogo bolj izkušen v teh zadevah kot jaz - dal nekaj dobronamernih nasvetov, za katere sem mu bila zelo hvaležna. Drugače pa me je pohvalil in tudi sama sem bila kar ponosna nase, da mi je za prvič uspelo tako dobro.
In kaj sem pripravila na delavnici? Najprej presno vegansko čokolado z mandlji, nato pa še presne energijske ploščice - ki so bile nekoliko premehke in so izgledale bolj kot neko pecivo in ne toliko kot ploščice. No ja ... bile so dobre, kar je poglavitno :).
In še nekaj fotografij z dogodka ...


Prihod prvih udeležencev in čakanje na ostale ...




Pripravljanje čokolade ...




Tudi gospod Rihard je tu pa tam kaj povedal, kar mi je na trenutke prišlo zelo prav ...


Rezanje slastne čokolade ...



In za konec še skupna fotografija ... na krožniku pa ostanki čokolade in energijskih ploščic. Ostalo je bolj malo, ker je bilo udeležencem preveč všeč, da bi veliko pustili ;).

Čokolado sem sladkala s kokosovim sladkorjem, dodala pa sem tudi naravni sladili - superživili mesquite in lucumo v prahu ter malo cimeta in ingverja. Iste dodatke sem dala tudi v presne energijske ploščice.   
Ob koncu so vsi izrazili veliko zadovoljstvo nad delavnico in pustili svoje e-naslove ter telefonske številke za nadaljnje obveščanje. Poslovili smo se z obljubo, da se čim prej spet slišimo in vidimo na podobnem dogodku.
Z gospodom Rihardom pa imava spet nov dogovor: v sredo grem z njim v Opatijo, kjer bom na nekem dogodku za diabetike predstavila svoje sladice brez sladkorja. Pestro, pestro ... ;)


Ni komentarjev:

Objavite komentar