sreda, 20. februar 2019

Moja presna torta 😋😊

Zaradi velikega zanimanja na Facebooku objavljam tule svoj izviren recept za mojo presno torto. Je res slastna pa še izredno hranljiva, prava energijska bomba, en kos takele torte je lahko samostojen obrok, ki vas nasiti za več ur.






Torej, sestavine in priprava ...

Podlaga:
- 400 g datljev
- 100 g rozin
- 150 g mandljev ali sezamovih semen
- 2 žlici pravega kakava v prahu

Srednja plast (krema):
- 450 g indijskih oreščkov
- sok dveh limon
- 2 zrela, mehka avokada
- žlica javorjevega sirupa

Čokoladni preliv:
- 2 žlici nerafinirane kokosove maščobe
- 4-5 žlic pravega kakava v prahu
- 4 žlice javorjevega sirupa

Priprava:
Datlje in rozine namočimo čez noč, nato jih dobro odcedimo in zmeljemo s paličnim mešalnikom v pasto. Dodamo mlete mandlje ali sezamova semena in kakav ter vse skupaj dobro premešamo. Na pladenj za torto damo okvir modela za torto in to maso namažemo po dnu.
Indijske oreščke zmeljemo, dodamo limonin sok in meso avokadov ter javorjev sirup. Vse skupaj dobro spasiramo s paličnim mešalnikom, da nastane gladka krema, ki jo namažemo čez podlago.
Za konec na nizki temperaturi (recimo v lončku na radiatorju) raztopimo kokosovo maščobo in ji primešamo kakav in javorjev sirup. Čokoladni preliv enakomerno polijemo po vrhu torte in jo damo v hladilnik, da se strdi.
Pomembno: torto moramo narediti en dan prej, ker rabi nekaj časa, da se dobro strdi. Nujno je, da potem, ko je narejena, stoji v hladilniku do naslednjega dne in šele takrat ji snamemo okvir tortnega modela. Če to storimo prehitro, lahko torta razpade in razpoka, ker se še ni strdila.
Želim vam dober tek ob tej slastni, zdravi torti, ki je prava energijska bomba! Ne bojte se, ne bo vam dolgo stala v hladilniku, ker je bo zelo hitro čudežno zmanjkalo 😉.

Ni komentarjev:

Objavite komentar