- krompir (seveda!),
- "mleto" sojino meso (drobni koščki),
- čebula in česen,
- čim več dobrih (in bio) začimb (himalajska sol, curry, kurkuma, paprika v prahu, kajenski poper, sojina omaka, mogoče še kakšna domača zelenjavna mešanica ...),
- kokosova maščoba,
- redko testo za palačinke iz malo (polnozrnate) moke in sojinega mleka, soli in olivnega olja.
Krompir narežemo na kolobarje, sojino meso pa pripravimo po ustaljenem postopku (za 10 minut ga namočimo v vroči vodi), ter ga nato nekaj časa pražimo na sesekljani čebuli in česnu (ki smo ju predhodno na hitro popražili na kokosovi maščobi) ter ga izdatno začinimo. Večjo ponev namastimo in dno obložimo s krompirjevimi kolobarji. Čez nanesemo plast nadeva iz sojinega mesa (polovico prihranimo za še eno plast). Čez to plast spet polagamo krompir, ki ga prekrijemo s še eno plastjo začinjenega sojinega mesa. Sledi še zadnja plast krompirja, čez vse to pa prelijemo testo za palačinke. Musako pečemo v pečici približno eno uro ali po potrebi.
Dober tek! :)
zgleda super...bom sprobo danes
OdgovoriIzbriši