sreda, 25. marec 2020

Na koncu včerajšnjega zapisa sem pripela povezavi do dveh člankov. Članek pod prvo povezavo govori o tem - če zelo na grobo in poenostavljeno povzamem (za resnično razumevanje je treba prebrati cel članek) - da obstoj virusov vse do danes sploh ni potrjen. Raziskovalci so ugotovili, da so tisto, kar naj bi bili "virusi", v bistvu delčki bolnih celic. Naših celic - celic v človeškem telesu. In tisto, kar imamo mi za viruse, v resnici sploh ne obstaja.
Hja, kaj pa zdaj? Če torej virusov sploh ni, pomeni, da ni nobenega zloveščega sovražnika v podobi zlobnih bakterij zunaj nas. Tisto, kar nam resnično lahko škoduje, je znotraj nas, ne pa zunaj. Je V nas. Kar lahko pomeni samo eno: da smo MI SAMI tisti, ki smo odgovorni za svoje zdravje - in le mi sami vplivamo nanj - s tem, kar dajemo vase. Toda brez skrbi: ljudje tega nočejo verjeti. Veliko lažje je preložiti odgovornost na druge, na nekaj ali nekoga zunaj sebe. Zakaj nekateri kar pobesnijo, če jim skušaš dopovedati kaj takšnega, kot sem sama pravkar tukaj napisala? Res, nekateri se prav užalijo. Označijo te za bedaka, ki nima pojma (četudi jim predložiš izsledke znanstvenih raziskav!), ali v najboljšem primeru za brezbrižneža in brezčutneža, ki se požvižga na vse, ki so umrli zaradi takšnih in drugačnih bolezni, ki se jim, tem žrtvam, celo posmehuje (?!), ker nihče ni sam kriv za to, da zboli, to pa res ne, lepo prosim. Vedno je krivo nekaj zunaj njega.
Ljudje nočejo slišati o tem, da so SAMI ODGOVORNI za svoje zdravje in da so v skoraj 100 % primerov sami krivi, če zbolijo, in da se v 100 % primerov lahko edino sami (trajno) pozdravijo. Nočejo slišati tega. Odgovornost za svoje zdravje ali bolezen hočejo preložiti na druge. Na medicino, zdravnike, zastrupljeno ozračje in hrano, "smrtonosne" viruse. Ampak žal je tako, da je tisto, kar daleč najbolj vpliva na zdravje ljudi, njihovo lastno početje, ravnanje, obnašanje in navade. V smislu prehrane in drugače. Ja, res je: način prehranjevanja je za zdravje daleč najbolj odločujoč dejavnik. In to velja za čisto vse bolezni - tudi za koronavirus. (Ki navsezadnje mogoče sploh ne obstaja.) Od tega dejstva, v katero 500 % verjamem, ne bom nikoli odstopila niti za milimeter.
Vendar morajo ljudje to spoznati sami. Ni jih mogoče prisiliti v spoznanja. Vsakdo se mora sam dokopati do njih. Samo presneto težko je gledati, kako se mučijo, ko pa bi bilo lahko njihovih muk tako rekoč v trenutku konec. In še bolj faking težko je gledati, kako svoje otroke učijo istih stvari, kot so jih vajeni sami, kako jim vcepljajo navade, ki so njim samim v pogubo (četudi se tega v tem trenutku še ne zavedajo), kako jim svoje napake servirajo kot način življenja - in tako pehajo v pogubo še njih. Pa vendar k sreči za otroke vedno ostaja upanje. Kadarkoli se lahko sami dokopljejo do spoznanj, do katerih se njihovi starši niso, in uberejo pravo pot. Se obrnejo v smer, ki jim bo prinesla resnično zdravje.
Kar se tiče tegale koronavirusa ... (Ne, res ne verjamem vanj, vedno manj!) Z malo zdrave pameti smo lahko popolnoma brez skrbi. In če se kdo sprašuje in sekira glede tega, kako dolgo bomo zdaj vsi skupaj v tej karanteni in samoizolacijah, do kdaj bo vendar vse to trajalo, naj vas potolažim: do 12. aprila bo definitivno vsega tega konec in bo spet vse po starem. Saj menda ne mislite, da bi določene institucije v državi dovolile, da bi Veliko noč preživeli v samoizolaciji in je ne bi mogli praznovati tako, kot se spodobi? Velika noč brez svetih maš?! 😲 Tako da, kar lepo brez skrbi: če ne prej, bo do takrat zloglasni koronavirus čudežno izginil.


Should we be concerned about the lack of questioning of the draconian government measures in response to this virus? So far in 2 months of hysteria and panic, 20,000 people have died worldwide. In the same 2 months, 200,000 people have committed suicide, and this number may be rapidly increasing due to the increased poverty, hopelessness, and despair resulting from shutting down large swaths of the economy. 1.8 million people have died of hunger (completely preventable if we cared and put modest funding to it), 3 million people have died of coronary disease and another 250,000 of diabetes (also preventable by simply educating people to eating an all-plant diet), and 600,000 have died due to medical mistakes. Why no fuss about these figures? What makes us easy to scare and manipulate, and gullible?

          -Will Tuttle

Ni komentarjev:

Objavite komentar