ponedeljek, 17. september 2018

Transurfing realnosti - četrtič

Četrto stopnjo transurfinga realnosti je avtor Vadim Zeland poimenoval Upravljanje realnosti. V tej knjigi razloži, da je upravljanje realnosti cilj in smisel življenja vsakega bitja. 
Če stvari ocenjujemo tako, da jih med seboj primerjamo, s tem ustvarjamo polarizacijo. Sile ravnovesja odpravljajo polarizacijo tako, da soočijo nasprotja. Predmeti ali lastnina, ki jim pripisujemo poseben pomen, tako privlačijo objekte z nasprotnimi lastnostmi. Polarizacija izgine ob uporabi načela transurfinga. To načelo se glasi: Dovolite sebi biti to, kar ste, in drugim, da so to, kar so.
Pomembno je, da se v vsakem trenutku zavedamo, kaj delamo, zakaj to delamo in zakaj to delamo na takšen način. Skratka, pomembno je, da ne spimo
Razne strukture nas učijo, kaj naj si želimo. To je zasužnjevanje volje (namere). V strukturi človek izgubi sebe in ne ve več, kdo je in kaj si želi. Da bi se osvobodili od zasužnjevanja volje, je potrebno izbrati vlogo aktivnega opazovalca. Če se naša pozornost ujame v zanko nihala (strukture), postanemo od njega odvisni. Za odklop iz te odvisnosti je potrebno pozornost preusmeriti drugam in se ukvarjati s čim drugim, zamenjati scenarij in dekoracijo.
V boju z nihalom ne moremo zmagati. Ali se odpovemo nevarni igri ali pa začnemo svojo, da postanemo izbranec nihala. Da lahko začnemo svojo igro, si moramo dopustiti, da smo to, kar smo.
Svet je dvostransko ogledalo. Na eni strani se nahaja materialna realnost, na drugi pa metafizični prostor različic. Človek dojema realnost tako, kot so ga naučili. Če človek nima točke opore v realnosti, je življenje podobno nezavednemu sanjanju v budnem stanju. 
Pojdimo med gledalce in opazujmo. Delujmo iz razdalje, posodimo svoje telo in ostanimo opazovalci.
Življenje vsakega živega bitja so Božje sanje. Namen življenja, enako kot samo služenje Bogu, je soustvarjanje - ustvarjanje skupaj z Bogom. 
S pomočjo vsega, kar obstaja, Bog ustvarja realnost in jo upravlja. Vsakemu živemu bitju je dal svobodo in moč, da po svoji zavesti oblikuje svojo lastno realnost.
Kadar izražamo namero, vedimo, da je to Božja namera. Kako lahko dvomimo o njeni izpolnitvi?
Ne prosimo, ne zahtevajmo in ne iščimo, temveč ustvarjajmo.

Naslednjič: Apokrifni transurfing 1 istega avtorja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar