petek, 14. september 2018

Transurfing realnosti - tretjič

Tretja knjiga iz serije Transurfing realnosti ima naslov Naprej v preteklost.

V tej knjigi med drugim izvemo, kako se lahko premikamo po prostoru različic in se prestavljamo v času naprej in nazaj. S pravilnim pristopom je to dejansko mogoče.
Avtor najprej razloži princip dveh energijskih tokov, ki tečeta skozi naše telo: eden prihaja iz središča vesolja skozi našo glavo in teče po telesu navzdol, drugi pa prihaja iz središča zemlje, vstopa skozi naša stopala in teče po telesu navzgor. To je prosta energija, ki jo aktiviramo in okrepimo z vsakodnevno vizualizacijo teh dveh tokov v svojem telesu. Energija se mora prosto pretakati skozi nas. Če sta naša energijska kanala ves čas široka in pretočna, bomo imeli ves čas visoko raven življenjske moči.
Pri doseganju lastnih ciljev je izredno pomembno, da usmerimo svojo pozornost tudi na druge ljudi. S tem, ko se iskreno zanimamo za druge, se nam odprejo nova vrata do našega cilja. Za dosego svojih ciljev lahko uporabimo notranjo namero drugih ljudi. Človek, za katerega se iskreno zanimamo in do njega izražamo simpatijo, bo začutil, da mu lahko pomagamo pri uresničitvi njegove notranje pomembnosti. Tako ga pridobimo na svojo stran. Ko se odrečemo nameri dobiti in jo zamenjamo z namero dati, bomo dobili to, čemur smo se odrekli. Pomembno je, da zavestno priznamo svoje napake in da drugim dopustimo, da imajo prav.
Prevelika samozavest nam ne koristi. Samozavest je druga stran negotovosti. Če ničemur ne pripisujemo pomembnosti, potem ne potrebujemo ne negotovosti ne samozavesti. Vse je takšno, kot je. Poraz sprejmimo hladnokrvno. Na cilje se osredotočimo, kot da so že doseženi. Naša izbira je nespremenljiv zakon. Pomembno je, da se ne bojimo, da ne skrbimo in se ne razburjamo, da si nehamo želeti in da nehamo pričakovati. Vsega tega se lahko znebimo preprosto tako, da samo delujemo. Če se odločimo, da bomo navidezno negativne spremembe v scenariju svojega življenja videli kot pozitivne, se bomo znašli na ugodni tirnici. Kar vidimo kot pozitivno, bo takšno neizogibno tudi postalo. Veselimo se ob neuspehih in jih tako spremenimo v uspehe. Svoj nadzor preusmerimo z upiranja toku različic na prepuščanje toku različic.
Na koncu avtor razloži postopek transakcije: to je postopek, ki nam, če ga izvajamo, prikaže spremembe v odtenkih dekoracij našega življenja. Namen transakcije je samo opazovanje gibanja skozi prostor različic. Premikanje proti našemu cilju je osveževanje sloja našega sveta. Svet kot ogledalo odseva odnos, ki ga imamo do njega.

Naslednjič: četrta knjiga iz serije z naslovom Upravljanje realnosti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar