sobota, 11. januar 2014

Veganski sadno-čokoladni kolač

Včeraj sem "izumila" nov veganski kolač, ki sem ga poimenovala "sadno-čokoladni". Uporabila sem pač tisto, kar sem ravno imela pri roki :). Rezultat je bil takle:


 

 

 

 
 
Sestavine za ta okusen kolač so naslednje:
 
- 500 g polnozrnate pirine moke,
- vinski kamen,
- ščepec himalajske soli,
- 200 g rjavega sladkorja ali javorjevega sirupa (sama sem uporabila slednjega),
- 10 žlic oljčnega olja,
- 5 dcl gazirane mineralne vode,
- rozine in različno suho sadje (npr. suha jabolka, hruške, slive, datlji), narezano na majhne koščke in namočeno v rumu,
- temna čokolada, narezana na koščke,
- vanilija, cimet, ingver,
- žlica kisa.
 
Kolač sem kasneje, narezanega na kose, odnesla s sabo na prvo srečanje PVSP "podporne skupine". Bivši soudeleženci v operaciji PVSP so si z veseljem postregli, saj konec koncev že kar nekaj časa niso okusili mojih dobrot, zdaj, ko je naša skupna dogodivščina končana. Prav mogoče je, da bom tudi na vsako naslednje naše srečanje prinesla kaj dobrega za pod zob ;).
 
 
 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar