četrtek, 4. februar 2021

PREDSTAVITEV RAVNE ZEMLJE (prevod dokumentarnega filma)

Tokrat objavljam prevod dokumentarca o ravni zemlji. Ker je film dokaj obsežen, sem besedilo razdelila na dva dela, danes objavljam 1. DEL.

***********************************************************************************

PREDSTAVITEV RAVNE ZEMLJE (“A FLAT EARTH PRESENTATION”, avtor: theTRUman, objavljeno 18. 4. 2019, YouTube: (123) A FLAT EARTH PRESENTATION ⁴ᴷ [MUST-SEE & SHARE!] - YouTube)

Zemeljska obla in heliocentrični model solarnega sistema: resnično neverjeten človeški dosežek, ki je terjal kolektivni trud nekaterih največjih umov v zgodovini človeštva in 2000 let časa, da so izpopolnili ta model. Pravo mojstrsko delo, zgrajeno na nasprotjih. Vsak ugovor temu modelu je vselej trčil na le še eno nasprotno razlago. Vzpostavili so dualni sistem astronomije, drugi model vesolja, model, zgrajen na dovršeni matematiki, ki pa nima nobene povezave z resnico. Ti možje so izumili dvojni sistem astronomije in naslajali so se nad svojimi dosežki. “Sodobni znanstveniki so nadomestili eksperimente z matematiko, tavajo od enačbe do enačbe, in tako so zgradili nekaj, kar nima nobene zveze z realnostjo,” je izjavil Nikola Tesla. George Orwell je v svoji preroški knjigi 1984 zapisal: ““Kaj pa so zvezde?” je ravnodušno rekel O’Brien. “To so drobci ognja nekaj kilometrov proč. Dosegli bi jih lahko, če bi hoteli. Ali pa jih izbrisali. Zemlja je središče vesolja. Sonce in zvezde se vrtijo okoli nje.” [...] “Če plovemo po oceanu ali če napovemo mrk, se nam večkrat zdi primerno dopustiti, da se zemlja vrti okoli sonca in da so zvezde milijone in milijone kilometrov daleč. Pa kaj potem? Mar misliš, da nimamo toliko moči, da bi napravili dvojni sistem astronomije? Zvezde so lahko blizu ali daleč, v skladu z našo potrebo. Mar misliš, da naši matematiki tega niso zmožni? Si pozabil na dvomišljenje?”” (George Orwell, 1984, str. 290)

“Na koncu bomo Sonce postavili v središče Vesolja.” (Nikolaj Kopernik)

Zemeljska obla, heliocentrizem, teorija velikega poka, evolucija - vse te psevdoznanstvene laži nam predstavljajo kot dejstva. Vse, kar smo se naučili, je laž na laž na laž. Za njih je bilo zelo pomembno, da ostanemo popolnoma nevedni in neinformirani, iz istega razloga, zaradi katerega sužnjem niso dovolili izobrazbe. Neizobraženega sužnja je bilo veliko lažje nadzirati kot izobraženega. In suženjstvo obstaja še danes, samo razvilo se je. Namesto prisilnega dela so nam dovolili, da imamo iluzijo o izobrazbi, da si lahko sami izberemo poklic. Iluzija izbire in iluzija svobode nas naredita bolj produktivne. In čim bolj produktivni smo, tem več davkov lahko plačamo. Vsi smo samo majceni zobniki v ogromnem stroju, smo njihovi sužnji, njihovi mrtvi sužnji. In če smo sužnji, zakaj bi nam kadarkoli povedali resnico? Znanje je moč, in kdor ima znanje, ima moč. Pretvarjali so se, da so nam omogočili izobrazbo, a ta izobrazba je zgolj močno oslabljen kurikulum, ki je ustvarjen tako, da nam preprečuje, da bi dosegli svoj polni umski potencial. Nič drugega kot indoktrinacija s strani vlade in pitanje ljudi z novimi in novimi lažmi. Vse te laži služijo eni sami, vrhovni agendi: odstraniti Boga iz kreacije. Njihova razlaga za nastanek naključno ustvarjenega, brezbožnega vesolja, je teorija velikega poka, ki vključuje sferično oblikovane zvezde in planete, formirane s pomočjo gravitacije, da bi vse skupaj sploh lahko bilo verjetno. Vse to ne deluje, če je Zemlja ravna. Kako bi lahko bila ravna Zemlja z vsemi nebesnimi telesi, ki se vrtijo okoli nje, ustvarjena naključno in brez inteligence višjega bitja? V tem se skriva velik problem za ljudi, ki tu, na Zemlji, posedujejo največjo moč. Nihče ne more služiti dvema gospodarjema. Nihče ne more služiti obema: Bogu in denarju.

Biblija jasno opisuje ravno in stacionarno Zemljo z mejami, Zemljo kot nekaj, kar ima začetek in konec, kot vse stvari. Če je torej Zemlja ravna, bi to dokazalo Božjo besedo, Satan pa nam ves čas govori nasprotno. Vse Satanove laži nam prikrivajo resnico in nas oddaljujejo od Boga. Močno se trudijo, da bi skrili Boga pred nami, ker nihče ne more služiti dvema gospodarjema. Oni hočejo, da je denar vaš gospodar. Potrebujejo vas kot davčne sužnje njihovemu monetarnemu sistemu, kajti prav vi, navadni delavci, ste tisti, ki vzdržujete matrico živo in delujočo. Če bi ljudje s 100 % gotovostjo vedeli, da je Bog resničen, da resnično obstaja življenje po smrti in da je to fizično življenje le majhen delček, hipec večnega obstoja, bi prenehali hoditi v svoje ubijajoče službe za miloščino in prenehali bi biti mrtvi sužnji bankam, ki jim vladajo. Izbrali bi služenje Bogu namesto denarju. In celotni sistem bi se zrušil. Vse te natančno premišljene laži služijo enemu samemu namenu. Dokler verjamemo vanje, bomo še naprej služili njim in njihovemu na dolgovih temelječemu denarnemu sistemu, in ne Bogu. Kajti nihče ne more hkrati služiti dvema gospodarjema.

Citati ljudi, ki so izoblikovali svet:

“Za izobražen um je značilno, da se lahko zabava ob neki misli, ne da bi jo sprejel.” (Aristotel)

“Izobrazba je tisto, kar ostane, ko pozabiš, kar si se naučil v šoli.” (Albert Einstein)

“Dve stvari sta neskončni: vesolje in človeška neumnost. A za vesolje nisem čisto prepričan.” (Albert Einstein)

“Če se dejstva ne skladajo s teorijo, spremeni dejstva.” (Albert Einstein)

Čudovita ureditev in harmonija kozmosa lahko izvira le iz načrta vsemogočnega vsevednega bitja. To je in ostaja moje največje razumevanje.” (Sir Isaac Newton)

“Znanost brez religije je hroma. Religija brez znanosti je slepa.” (Albert Einstein)

Če bi se Zemlja vsakih 24 ur zavrtela za 360 stopinj, bi se dan in noč postopno na vsakih šest mesecev zamenjala, ko bi Zemlja prišla na drugo stran sonca. Poldan bi postal polnoč in noč bi postala dan. To je dejstvo in niti strokovnjaki ne zanikajo, da bi se ta fenomen dejansko zgodil, če bi se Zemlja vsakih 24 ur zavrtela za 360 stopinj. Zato trdijo, da se Zemlja zavrti za 361 stopinj vsakih 24 ur, in da se zavrti za 360 stopinj v 23 urah, 56 minutah in 4 sekundah. To naj bi preprečevalo menjavo dneva in noči. Ta uradna razlaga zveni smiselno in logično, a kljub vsemu v tem modelu še vedno ostaja zevajoča luknja: to je dejstvo, da se zvezda Severnica nikoli ne premakne s svojega mesta. Locirana je na severnem polu in to sleherni dan v letu. To pomeni, da je severni pol usmerjen proti Severnici decembra in prav tako je usmerjen proti njej junija, in tako vsak dan v letu. Glavni problem pri tem je, da je razdalja med severnim polom junija in severnim polom decembra približno 300 milijonov kilometrov, ker sta takrat na nasprotnih straneh sonca. Kako potem lahko severni pol vedno kaže proti Severnici? Uradna razlaga je, da je Severnica zelo, zelo daleč stran, natančneje, 2.550.310.200.000.000 milj stran. Njihov glavni cilj od vsega začetka je bil postaviti Sonce v središče vesolja. Kot častilci Sonca ga hočejo imeti v centru vsega. Heliocentrizem je preprosto moderna oblika čaščenja sonca, ki se izdaja za znanost.

Kako so nas torej prepričali, da je Sonce v središču vesolja? Prvi korak je bil, da so nam prikazali Sonce kot veliko večje od Zemlje. Da Zemlja lahko kroži okoli Sonca, mora biti Sonce veliko večje od nje. Prepričali so nas, da je več kot milijonkrat večje od Zemlje. Poleg tega pa je tudi zelo, zelo oddaljeno od nje, natančneje, 150 milijonov kilometrov. Toda tu spet zazeva velika luknja. Premer Zemljine orbite okoli Sonca namreč znaša približno 300 milijonov kilometrov, poleg tega se Severnica nikoli ne premakne. In kako je mogoče, da zvezdo, ki je 2.550.310.200.000.000 milj stran, vseeno vidimo? No, seveda zato, ker je zelo, zelo, zelo VELIKA, in sicer je kar 46-krat večja od Sonca! Sonce pa je več kot miljonkrat večje od Zemlje. Vsaka razlaga mora temeljiti na nasprotju, ker se vse začne z ultimativnim ciljem postavitve Sonca v središče vesolja. Vsako dejstvo, ki si ga izmislijo, mora biti utemeljeno na nasprotju, da lahko vse skupaj sploh deluje. Tako kot je George Orwell zapisal v knjigi 1984: zvezde so lahko blizu ali pa daleč, pač v skladu z našo potrebo. Mislite, da naši matematiki tega niso zmožni? Točno to se je zgodilo v resnici. Vsi ti možje, o katerih smo se učili in ki so ustvarili heliocentrični model, so morali več kot 2000 let kolektivno delati, da so ta model zgradili na nasprotjih. Zgrajen je na popolni matematiki in nima nobene zveze z realnostjo, nobene zveze z resnico, kot pravi Nikola Tesla.

Precej jasno je, da je njihov bog gravitacija. Gravitacija je njihov odgovor na vse, česar ne morejo razložiti, na vse, kar na vrteči se krogli nima nobenega smisla. Zakaj Zemlja kroži okoli Sonca? Zaradi gravitacije Sonca. Zakaj smo prilepljeni na Zemljo? Zaradi gravitacije Zemlje. Zakaj se voda ne razlije s te krogle, ki se vrti s hitrostjo tisoče kilometrov na uro? Gravitacija! Zakaj Luna kroži okoli Zemlje? Gravitacija. Kaj povzroča plimovanje? Lunina gravitacija, ki prehiti Zemljino gravitacijo. Nič od tega nima smisla. Gravitacija je njihov bog. Poglejte si simbol prostozidarjev. Kaj, mislite, pomeni črka G na sredini? Obstaja veliko teorij, a najverjetneje je, da je G oznaka za njihovega boga (angl. God) in ta je gravitacija. Zemeljska krogla pa je očitno podoba zveri, podoba, ki jo morajo častiti vsi.

Ko rečemo “Zemlja”, si predstavljamo kroglo. Tudi oni v vseh svojih ilustracijah in celotnem simbolizmu vedno uporabljajo okrogle oblike. Tudi vsi planeti, ki so jih poimenovali po rimskih bogovih, so okrogli. Pripravili so vas do tega, da še naprej častite stare rimske bogove: Mars, Merkur, največji Jupiter, pa Saturn z obročem, ki je kot krona, pa Neptun, ki je bil v grški mitologiji Pozejdon ...

Gravitacija ... Kako pogosto izrečejo to besedo v filmu Interstellar (Medzvezdje)? Ta film je odličen primer programiranja in kontrole uma. Vsi hollywoodski filmi so programi umske kontrole in vsi propagirajo model zemeljske krogle. Vsi filmi o vesolju nam prikazujejo ta model. Dopovedujejo nam, da Zemlja kroži okoli Sonca, da je Sonce v središču. Heliocentrizem nima nič opraviti z znanostjo. Idejo, da je Sonce središče vesolja, so si izmislili okultisti, jezuitski duhovniki, Vatikan. To nima nič z znanostjo. Pravijo nam, da Zemlja kroži okoli Sonca s hitrostjo 66.600 milj na uro. Vir informacij številka ena na našem planetu je trenutno Google. In če poguglate, s kakšno hitrostjo Zemlja kroži okoli Sonca, dobite odgovor: 18,5 milje na sekundo. Če milje na sekundo pretvorite v milje na uro, morate pomnožiti s 60, ker ima minuta 60 sekund. In potem morate ponovno pomnožiti s 60, ker ima ura 60 minut. In ko opravite ta izračun, dobite 66.600 milj na uro. Ste opazili tri šestice? Kakšno naključje! V filmu Medzvezdje Matthew McConaughey reče, da gravitacija presega dimenzije ter prostor in čas. Zveni, kot da gre božansko bitje.

Kaj je sploh gravitacija? Edini razlog, zakaj so si izmislili to idejo o gravitaciji in relativnosti, je v tem, da so nekako morali najti smisel v stvareh, ki na vrteči se krogli nimajo in ne morejo imeti nobenega smisla. Na primer, kako se lahko ob straneh krogle obdržimo na njej in ne pademo dol, ali kako to, da ne zletimo stran od nje zaradi centripetalne sile, ali kako to, da se voda ob straneh krogle obdrži na njej in se ne zlije dol, ko pa vsi vemo, da voda vedno prevzame obliko posode, ki jo vsebuje? Kako to, da ne čutimo vrtenja? Saj res, zato, ker se vse vrti skupaj, z zrakom in atmosfero vred!

Na ravni zemlji namesto gravitacije vlada zakon gostote. Nobene magične sile ni, ki bi nas prikovala na zemljo. Človeško telo je trdna snov, gostejša od zraka. Če pade iz višine, pada skozi zrak, dokler ne prileti na tla in se dotakne druge trdne snovi. V tekoči snovi, npr. v vodi, se potopi ali plava, odvisno od gostote telesa in gostote vode. Mrtvo morje je zaradi visoke slanosti tako gosto, da je gostejše od vašega telesa, zato ne potonete, ampak plavate na njem. Vroč zrak je redkejši od hladnega zraka, zato se vedno dvigne navzgor. Kocka ledu je manj gosta od vode, zato plava na vodi, kar imenujemo vzgon. Zato se baloni na vroč zrak dvignejo navzgor, ker je zrak v njih manj gost kot hladen zrak okoli. Zato se tudi helij dvigne navzgor, ker je redkejši od kisika v zraku. Kje je zdaj tukaj gravitacija? Nobene gravitacije ni! Sta samo gostota in zakon trdne snovi. Zrak je snov. Eno od snovnih stanj je plin. Če ste kdaj napihnili balon, veste, da zavzame prostor. Dve različni snovi ne moreta istočasno zavzeti istega prostora. Če padem skozi zrak, bom padal, dokler se ne dotaknem druge trdne snovi, ob katero bom trčil, ker ne morem skoznjo in ker ne moreta dve snovi istočasno zavzemati istega prostora.

To nas vodi k naslednji misli: četrta dimenzija ni čas. Dimenzije so prostorske. Čas ne more biti četrta dimenzija. Čas obstaja v vseh dimenzijah. V fimu Medzvezdje vas skušajo prepričati, da je čas četrta dimenzija in da je relativen, da se lahko razteza in krči ... To je nesmiselno. Čas je vedno enak. Minuta je minuta, ne glede na to, kje ste. Čas ni relativen, kot bi vas radi prepričali.

Radovednost je izredno pomembna. Če niste radovedni, ne boste iskali znanja in ne boste odkrili resnice. Znanje pa morate iskati, ker vas bo to privedlo do resnice, resnica pa vas bo pripeljala tja, kjer morate biti. Ne glede na to, kje začnete, resnica vedno vodi k istemu cilju. In ta cilj ni gravitacija, temveč Bog. Zato je sledenje resnici tako pomembno. Nekateri ljudje se namerno slepijo, da ne bi videli resnice. Nočejo poznati resnice. Preveč se je bojijo. Nevednost je za njih blaženost. A sreče ni mogoče doseči z nevednostjo. To ni sprejemljiv način življenja. K sreči se po vsem svetu zdaj dogaja množično prebujenje. In to je nekaj najlepšega - ko lahko gledamo, kako ljudje dobivajo nazaj svoje možgane, svojo sposobnost razmišljanja.

“Ice wall” - zid iz ledu: ljudje se čudijo, češ, če res obstaja, kako da ni nikjer nobenih slik tega ledenega zidu? No, v resnici obstaja na stotine, če ne tisoče slik tega zidu. Ko rečemo “zid iz ledu”, mislimo na obalo Antarktike. In na internetu je morje slik, ki to prikazujejo. Ne govorim o zunanjem delu Antarktike, ampak o njeni obali, o ledu, ki obkroža vodo. Višina ledenega zidu variira, povprečno znaša nekje slab kilometer. To je kontejner, ki vsebuje Zemljine oceane in ostalo vodo. Voda namreč vedno zavzame obliko posode, v kateri se nahaja. Antarktika torej obkroža Zemljo, ni kontinent na dnu zemeljske krogle, ampak je led, ki obkroža celotno Zemljo in vsebuje oceane. To je znanstveno dejstvo. Pri okrogli Zemlji, ki se je vsa voda kar drži, ne da bi imela kakšen vsebnik, ni nič znanstvenega. Zato so si morali izmisliti čudežno, nevidno silo gravitacije. Če pogledate logo organizacije The International Counsil for Science - Scientific Committee on Antarctic Research (SCAR), lahko vidite, da ima na sredini modro podobo Antarktike, okoli pa je belo, kar bi lahko predstavljalo ledeno steno. Zakaj bi bila Antarktika modra, okolica pa bela? Če drži, kar smo se naučili, bi moralo biti obratno, kajne? Resnico skrivajo prav pred našimi očmi.

Če kdo izgovori ime “Jezus Kristus”, se pred vašimi očmi verjetno takoj in spontano pojavi določena podoba. Ni važno, ali verjamete, da je Jezus Kristus zares imel takšen videz, ali ne. Pred očmi se vam pojavi podoba, ki so vam jo nenehno prikazovali, skozi vse vaše življenje. Ene in iste podobe, artistične interpretacije so vam prikazovali znova in znova in znova. Temu se reče pranje možganov. Nikoli niste videli resnične fotografije Jezusa, in nihče na Zemlji v resnici ne ve, kako je videti. In če slišite besedo “Zemlja”, se pred vašimi očmi prav tako pojavi določena podoba. Nenadzorovano, ne morete je kontrolirati. Če rečem “Zemlja”, vi vidite kroglo. Ne morete si pomagati. Podobo zemeljske krogle vam prikazujejo že vse vaše življenje, znova in znova in znova. Sploh ne moremo izreči te besede, ne da bi v mislih videli to podobo. In vendar je to vse, kar je. Je samo podoba. Enako kot nikoli niste videli pravega Jezusa Kristusa, niste nikoli videli resnične, prave fotografije Zemlje, posnete iz vesolja. Vse, kar imajo in kar ste videli, so CGI kompoziti in artistične upodobitve. Podoba Jezusa Kristusa in podoba zemeljske oble imata nekaj skupnega. Obe prihajata iz iste zlobne, skorumpirane institucije. V letih in stoletjih, ki so sledila križanju Jezusa Kristusa, je bilo krščanstvo pravzaprav marsikje ilegalno in izvirni Kristusovi sledilci so bili preganjani. A sporočilo je bilo premočno, da bi ga bilo mogoče pozabiti. Leta 313 je Konstantin Rimski imperij pretvoril v, kot je on temu rekel, krščanstvo. Da bi imeli nadzor nad nasprotniki, so sami postali ti nasprotniki. Ukradli so Kristusovo idejo in jo izkrivili do nerazpoznavnosti, s pomočjo poganske ideologije. Krščanstvo so spremenili v pogansko čaščenje sonca. Za heliocentričnim modelom sončnega sistema in idejo o vrteči se zemeljski krogli stoji Vatikan, že od vsega začetka. Sonce so postavili v središče. Toda, ali resnično častijo sonce? Ali pa gre samo za simboličen pomen, kjer je sonce simbol Luciferja, nosilca luči? So podobe Jezusa, ki nam jih prikazujejo, zares podobe Jezusa? Ali pa so to podobe Luciferja, ki se samo izdaja za Jezusa Kristusa? Ali ne bi bil to najbolj diaboličen plan vseh časov - plan, v katerem se naši največji nasprotniki skrivaj infiltrirajo in nas pretentajo tako, da častimo njih? Načrtno so nam oprali možgane in nas prepričali, da je Jezus Kristus to, kar nam prikazujejo. Če torej vidite standardno podobo Jezusa, ki v roki drži zemeljsko kroglo, bodite zelo, zelo skeptični.

Na spletni strani nasa.gov je članek o Robertu Simmonu. Nekateri njegovi odgovori v intervjuju so precej zanimivi. Povedal je, da je na centru Goddard, kjer je zaposlen, njegovo delo, da ustvarja podobe. Ne snema fotografij, temveč podatke pretvarja v slike in podobe. Ta človek je torej del prevare in najbrž niti ne ve, da je izrabljen v ta namen. Verjetno nima pojma, da je Zemlja ravna in da je sam del velike prevare. Simmon med drugim prizna, da je bila od leta 1972 posneta ena sama samcata fotografija Zemlje na eni strani zemeljske oble! V 32 letih so posneli eno samo fotografijo Zemlje, med odpravo Apollo 17. In lahko dokažemo, da so posnetki s te odprave ponarejeni. Simmon torej priznava, da NASA nima niti ene pristne fotografije Zemlje in da je bil najtežji del narediti raven zemljevid zemljinega površja. Ta zemljevid so potem ovili okoli krogle, pri čemer je bila njegova naloga, da je integriral površinske oblake in oceane skladno s pričakovanji ljudi oziroma njihovimi predstavami o tem, kako je Zemlja videti iz vesolja. Priznava torej, da so ustvarili raven zemljevid, ki so ga nato ovili okoli krogle. Kot že rečeno: heliocentrični model je nasproten resnici. In povedal je, da je moral sam poskrbeti za podobo, ki se sklada s pričakovanji ljudi, z njihovimi predstavami. Ne gre torej za resnico, realnost, ampak za programirane predstave v glavah ljudi in pranje možganov. Tako je nastala slavna podoba modrega planeta, ki jo lahko vidite vedno in povsod. To ni fotografija. NASA nikoli ne trdi, da je to prava fotografija, vseeno pa nima niti najmanjšega problema z vami in vašo vero, da je to resnična fotografija. In v tem je problem.

Postaviti si moramo nekaj ključnih vprašanj.

Prvo vprašanje je, ali sploh lahko vidimo horizont, če živimo na ravni plošči? Odgovor je: vsekakor. Nasprotniki teorije o ravni zemlji trdijo, da se na ravni zemlji horizont ne bi smel videti, namesto tega bi, ko gledamo denimo proti morju, morali videti tudi vse, kar je na drugi strani tega morja, mesta, gore itd. A to je neumnost. Če pokukamo na spletno stran Ask A Mathematician/Ask A Physicist (Vprašajte matematika/Vprašajte fizika), tam lahko preberemo, da fizik na vprašanje, ali bi bil horizont na ravni zemlji viden, odgovarja, da to vsekakor drži, pravi celo, da bi bil videti natanko tako, kot ga vidimo zdaj, če gledamo proti obzorju. Skratka, horizont na ravni plošči je videti popolnoma enako kot na veliki krogli. Poglejmo si čisto praktičen primer: če gledate vzdolž dolgega hodnika, se v vašem pogledu vse stranice hodnika - obe stranski steni, tla in strop - proti koncu, torej tam, do koder vidite, združijo v eno točko. Seveda veste, da v resnici ni tako; veste, da stranski steni potekata ves čas vzporedno, in da tudi strop in tla potekata vzporedno. A vaše oči tako vidijo, ker se vaš pogled v daljavo zoži. Vse vzporedne linije se na točki horizonta navidezno združijo.

Nasprotniki teorije o ravni zemlji trdijo tudi, da na ravni zemlji sonce nikoli ne bi zašlo, češ da bi bilo vedno vidno na nebu, le oddaljevalo bi se. Isto trdijo tudi za stvari na zemlji, recimo ladjo na morju, ki se oddaljuje - na ravni zemlji ne bi nikoli izginila za horizontom, ampak bi ostala vidna še naprej. A glede na to, da se naš pogled proti horizontu skrči, da se tla, nebo, leva in desna stran združijo v eno točko, to ne drži. Ko gledamo predmete na tleh, ki se oddaljujejo, je tako povsem logično, da jih na določeni točki ne vidimo več.

Tla lahko vidimo le do točke horizonta. Po tej točki, onstran horizonta, tal ne moremo več videti. Tam lahko vidimo le stvari, ki so nekoliko nad tlemi, torej nekoliko višje od tal. Čim višje od tal se objekt nahaja, tem dlje ga lahko vidimo, tudi onstran točke horizonta.

Bistvena razlika med perspektivo na krogli in perspektivo na ravnih tleh je v tem: če ste na krogli, čim višje se dvignete, tem bolj navzdol boste morali pogledati, da boste lahko videli horizont. Horizont se bo navidezno spustil navzdol, ker ste se vi dvignili navzgor. Na neskončni ravni podlagi pa bo horizont vedno ostal na ravni vašega očesa. Objekti v daljavi (npr. nebotičniki, stavbe v mestu) s tem, ko se oddaljujejo od našega pogleda, ne postanejo nagnjeni in poševni, kar bi se zgodilo na okrogli zemlji, ampak z oddaljevanjem postajajo samo zakriti, dokler niso predaleč, da bi jih še videli.

Da to lahko razumemo, je zelo pomembno, da razumemo načelo perspektive. Tega nas v šolah ne učijo. O perspektivah se učijo le umetniki in arhitekti, ostali običajni ljudje pa ne. Nočejo, da poznamo te stvari, nočejo, da bi vedeli, kako delujejo naši čuti. Hočejo, da ostanemo nevedni in neinformirani. Tako nas lažje nadzirajo. Hočejo, da zanikamo lastne čute in zdrav razum in da verjamemo le njim. Verjemite strokovnjakom! Oni vedo, oni so pametnejši od vas. Vi ste neumni, oni so pametni, zato morate verjeti njim. Celotna matrica sloni na takšnem načinu razmišljanja. Nočejo, da bi bili ljudje sposobni kritičnega in neodvisnega razmišljanja.

Kako se giblje sonce na ravni zemlji? To je ključna zadeva pri tej teoriji. Sonce kroži nad ravno zemljo v obliki kroga oziroma elipse. Kadar je na severni polobli (oziroma, ker govorimo o ravni zemlji, bliže središču zemlje) poletje, takrat sonce kroži v obliki (manjše) elipse nad tem delom zemlje. Kadar je poletje na južni polobli (oziroma bliže robovom zemlje), takrat sonce kroži v obliki (večje) elipse nad tem delom zemlje. Zato je na ekvatorju vedno najtopleje, ker je ta - srednji - del zemlje vedno najbolj obsevan od sonca, z obeh strani, v času enakonočja pa se sonce premika točno čez ekvator.

Predstavljajte si nebo v obliki kupole. Na nebu so zvezde, ki se vrtijo okoli zemlje. Tudi sonce je na tem nebu in ko imamo poletni solsticij, je sonce na najvišji točki, zato, ker je kupola v svojem središču najvišja. Spomladi se sonce dvigne (pomlad = spring - dvig, izvir), jeseni pa pade (jesen = fall - padec). Skozi leto sonce spreminja svojo hitrost. Ko gre “navzven”, proti “robu” zemlje, torej takrat, ko spirale postajajo večje, takrat pospeši hitrost. Zato kljub večji poti, ki jo opravi, to še vedno naredi v 24-ih urah. Luna pa se ne premika, je vedno na istem mestu. Zato dvakrat na leto prekrije sonce, kar imenujemo mrk. To, kar gledamo na nebu, so naše zvezde, naše sonce, naša luna. Sveto pismo govori o tem, da je Bog naredil zvezde, sonce in luno, zato da imamo znamenja, letne čase, dneve in leta. Biblija pravi, da je Zemlja stacionarna, da se ne premika. Znanost, nasprotno, pravi, da je gibanje Zemlje tisto, kar ustvarja letne čase, dneve in leta. Vedno nasprotja. Lunin cikel je povezan z meseci. Zato je Vatikan iz koledarja odstranil mesece, povezane z Luno. Naredili so vse, da so odstranili Boga iz družbe, vse počnejo tako, da je točno nasprotno od resnice.

Govorijo vam, da ste se razvili iz niča. Resnica pa je, da ste izšli iz Boga. Vedno vam govorijo popolnoma nasprotno od resnice. Vse življenje vam perejo možgane. Nenehno vam prikazujejo okroglo Zemljo, vse govori o tem, da je Zemlja okrogla: filmi, predstave, izobraževanje v šolah ... Držijo vas zaprte v kletki. Naučili so vas razmišljati na način, da če bi se odpravili raziskovat planet, če bi šli okoli Zemlje, bi na koncu, ker je okrogla, vedno prišli nazaj na isto točko. Prostor je torej omejen in vse je bilo že raziskano. Zakaj bi torej šli in hoteli raziskati več zemlje? To je past. To je izjemno učinkovit način, da ostane čreda vedno zaprta v svoji ogradi. Ker prav to ste. Ste samo živina.

Postavimo si še nekaj vprašanj v zvezi z zemeljsko kroglo. Recimo, da začnete vrtati. Recimo, da središče Zemlje ni vroče in da se lahko prevrtate skoznjo. Ko boste prišli do središča, boste šli skozenj in potem boste šli navzdol. In ko boste prišli do konca, ne boste prišli na drugi strani skozi zemljo navzdol - morali bi priti navzgor. Kdaj torej navzdol postane navzgor? Kdaj se dol spremeni v gor? Če razmišljamo logično, bi se moralo to zgoditi točno v središču zemlje. Gravitacija bi morala izvirati točno iz središča te krogle, da ta teorija sploh lahko deluje. Recimo, da se torej prevrtate skozi - kaj se zgodi z vami tam spodaj? Doživite nekakšen obrat zavesti? Ker, če se to ne zgodi - če čudežna sila gravitacije ne izvira iz središča Zemlje - potem bi se na drugi strani, ko bi se prevrtali iz zemlje, znašli obrnjeni na glavo in bi ... padli v vesolje? Vse to nima nobenega smisla.

Drugo vprašanje se tiče kompasov. Kompasi na okrogli Zemlji nimajo nobenega smisla. Nasprotno velja na ravni Zemlji. A recimo, da delujejo tudi na okrogli Zemlji. Recimo, da stojite točno na južnem polu. Kje je sever? V kateri smeri je sever, če stojite točno na južnem polu? Saj ni težko vprašanje. Logičen odgovor bi bil, da je sever v vsaki smeri, če stojite na južnem polu. Vsaka smer, ki bo jo ubrali proti severnemu polu, bi morala biti enaka v dolžini. Kako bi se torej obnašal kompas, če bi se znašel na najbolj točnem jugu? Predvidevamo lahko, da bi pobezljal. Zaradi magnetične energije bi se začela kazalca nenadzorovano vrteti. Ker bi bila vsaka smer sever. A stvar je v tem: ljudem, ki obiščejo Antarktiko, ni dovoljeno stopiti na točko samega južnega pola. Poleg tega velja, da se južni pol (enako kot severni) zaradi rotacije Zemlje ves čas premika, tako da ni nikoli mogoče najti dejanske točke pola. In to je zelo prepričljivo, ker tako nikoli ne boste odkrili, kaj se zgodi s kompasom na tisti točki. Na to vprašanje ne morete dobiti odgovora.

V določenih obdobjih v letu severni pol doživi 24 ur teme, tako imenovano polarno noč. Sonce je takrat tako daleč, da njegova svetloba ne doseže severnega pola. Prav tako v določenih obdobjih isto mesto doživi 24 ur dnevne svetlobe, tako imenovan polarni dan. Sonce takrat kroži najbližje in se ves dan zadržuje točno nad severnim polom. Na južnem polu pa tega pojava ni. Vse to ima smisel na ravni Zemlji. Na okrogli ga nima.

Razodetje, 12:9: “Veliki zmaj, stara kača, ki se imenuje hudič in satan in ki zapeljuje vesoljni svet, je bil vržen na zemljo, z njim vred pa so bili vrženi tudi njegovi angeli.” Satan je torej tisti, ki zapeljuje ves svet in ki je oče vseh laži. Govori nam res veliko laži in vse te laži sledijo istemu vzorcu. Satan nam ves čas dosledno govori točno nasprotno od resnice. Govori nam laž za lažjo. Njegova laž številka ena pa je ta, da ni Boga. Na različne načine nas je pretental, da verjamemo v to. A dovolj je, da se ozrete okrog sebe, da pogledate v naravo, in Boga boste videli povsod. (Glej slike spodaj.)

Satan vas prav tako poskuša prepričati, da tudi sam ne obstaja. In ta trik je enako destruktiven kot tisti prvi. Ti dve laži odvzameta vso odgovornost vsem vašim dejanjem in vas privedeta v življenje, ki temelji na grehu, življenje, kjer lahko počnete, kar se vam zahoče. Če tudi ta dva trika ne delujeta, satan poskuša tiste, ki verjamejo v Boga, prepričati, da je Bog vsega kriv. Da torej za vse zlo krivijo njega.

Satan nas skuša prepričati, da je nekega dne nič eksplodiral in se spremenil v vse, in da je bilo vesolje naključno ustvarjeno v “velikem poku”. Biblija pa nam, nasprotno, govori, da je Bog ustvaril Zemljo z absolutno natančnostjo in točno določenim namenom. Satan vam govori, da je bilo sonce ustvarjeno veliko pred Zemljo. Biblija pa pravi, da je bila najprej ustvarjena Zemlja. Satan vam pripoveduje, da se Zemlja vrti, kroži in se nagiba. Biblija govori, da je Zemlja stacionarna, da trdno stoji na mestu in se ne premika. Satan vam govori, da Zemlja potuje okoli sonca. Biblija pravi, da se sonce giblje okoli Zemlje. Satan vam dopoveduje, da ste nastali iz nič. Resnica pa je, da ste izšli iz Boga. Evolucija zahteva ogromno količino smrti pred nastankom človeka. Biblija pa pravi, da je smrt prišla s človekom. Satanova sinagoga je verjela, da se nov dan začne ponoči, medtem ko Tora trdi, da se nov dan začne podnevi. Satanova sinagoga je verjela, da se novo leto začne jeseni, ko vse umira, resnica pa je, da se začne spomladi, ko se vse na novo rojeva. Satan vam govori, da je Zemlja enaka vsem drugim tako imenovanim planetom v vesolju. Pravi vam: kot zgoraj, tako spodaj. Resnica pa je, da je Zemlja edino fizično področje obstoja in da nič na Zemlji ni tako, kot je v nebesih. Satan vam govori, da počnite, kar se vam zahoče. Biblija vam veli, da sledite Bogu. 

(se nadaljuje v 2. delu)









Ni komentarjev:

Objavite komentar